2017. július 23. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Mindent meggyaláz a könnyített Tesla – videó

Azt eddig is tudtuk, hogy nemigen veszi fel a versenyt semmi a Tesla P100D-vel, de hogy még a gyorsulásra kihegyezett V8-as amerikai izomautókat és a tuningolt Nissan GT-R-t is megeszi… Ezt látni kell!

Az alábbi videón látható Tesla Model S P100D (Ludicrous Plus móddal) talán a Föld leggyorsabb utcai elektromos autója – még ha az egyik legkényelmetlenebb is egyúttal.

Az autó tulajdonosa ugyanis érintetlenül hagyta a vezérlést és a hajtást (azaz a motor és az akkuk is gyáriak), azonban minden feleslegesnek ítélt elemet kiszereltetett belőle. Így belül nem találunk mást, csak két könnyített versenyülést, a méretes érintőképernyőt, a műszerfalat és egy kormányt – még a hangszórók is eltűntek. A mutatványnak köszönhetően nagyjából 240 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen (tömege 1995 kg), mint a jól felszerelt gyári változatok.

Így pedig nem is kérdés, hogy az orrukat fennhordó utcai gyorsulóművészek hátsókerekes V8-asai, de még egy tuningolt Nissan GT-R sem nagy falat a minden körülmények között tapadó high-tech négykerekűnek. Ezt persze vannak, akik nehezen élik meg, ahogy az a következő videón is látható: