2017. július 25. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Itt a legelegánsabb nyitott tetős Bentley

A hangzatos nevű Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner modellt a luxusjachtok világa inspirálta. A Princess Yachts céggel közösen létrehozott Galene modell kizárólag fehér színben, fehér bőrbelsővel és fapadlós csomagtérrel lesz elérhető, és csupán 30 szerencsés állíthat majd be egyet a garázsába.

A Galene Edition by Mullinerből árad a luxushajók stílusa. A karosszériát gyönyörű gleccserfehérre fényezték és Sequin kék oldalcsíkozással látták el, a tengelyvégekre pedig 21 colos, polírozott Propeller felniket csavaroztak. A Bentley üléseit fehér és szürke bőrrel kárpitozták, kétféle mintát vittek fel rájuk, s barna keresztvarrással illetve csíkozással díszítették őket. A speciális barna árnyalat a középkonzolon is visszaköszön. A műszerfal és a középső könyöklő kékesszürke bőrborítást kapott.

A gleccserfehér külső árnyalatot viszontláthatjuk a középső tárolódobozon és a műszerpulton. Utóbbira – kérésre – kézzel festett szuper jacht illusztráció is felkerülhet Jaume Vilardell művésztől. A Galene Edition számára ezen kívül újfajta fabetétet is kreáltak. A nyílt pórusú, természetesen hatású Pinstripe diófa berakást természetesen ugyancsak a luxushajók ihlették. Megtalálható a közép- és az ülések közötti konzolon, valamint a csomagtérben is.

A 4 literes biturbó V8-as motorral szerelt Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mullinerből világszerte csak 30 darabot szándékoznak értékesíteni. A vételárról nincs információ.