2017. július 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy elektromos sport BMW

A virtuális autó készítője szerint teljesen elektromos modellje tökéletesen betömné a rést az M2 és az i8 között, mivel olcsón kínálna hihetetlen vezetési élményeket. Ez az iM2 Concept.

Vajon szükség van-e az olyan autókra, mint az alábbi elgondolás? Kell-e egy teljesen elektromos sport BMW a rajongóknak, vagy elég a drága, kevésbé környezetbarát i8 által kínált magas végsebesség és rugalmasság?

Nos, David Olivares szerint nem elég, sőt, egyáltalán nincs szükség a benzinmotorra, hogy igazán nagyot autózhassunk – persze ha felhagyunk a magas végsebesség iránti vággyal. Az alkotó elkészített egy iM2 névre hallgató koncepciót, amely nélkülözi a belsőégésű motort, így könnyebb (vagyis agilisabb), olcsóbb, de még mindig igencsak robbanékony sportautónak bizonyulna.

Az M2 és i8 modellek hasznos tulajdonságait ötvöző elképzelés feláldozná a magas végsebességet és a nagy hatótávot a hihetetlen gyorsulás, balansz és megfizethető ár oltárán. Mivel egy teljesen árammal működő autóról van szó, a klasszikus BMW vesék is csak design szerepet kapnának, viszont lenne xDrive összkerékhajtás, 20 collos alufelnik és kellően kis méret a direkt vezethetőségért. Kíváncsian várjuk, vajon elültet-e valamint a fantáziálás a bajor gyártó vezetőségének fejeiben…