2017. augusztus 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az új Rolls-Royce Phantom tető nélkül

A magyar virtuális designer, X-Tomi megint kitett magáért, ugyanis a nemrég bemutatott Rolls-Royce Phantom luxusautó Drophead változatát „készítette el”. A csapott tetős modell azonban néhány egyéb finomhangolást is kapott tőle.

Szinte csak idő kérdése, hogy a frissen bemutatott RR Phantom modellpalettája mikor bővül a Drophead Coupe variánssal (a britek ezt a nevet adják a kabrió változatoknak), addig azonban nem kell a képzeletünkre hagyatkozni, ha az új designnal szeretnénk látni a vászontetős luxuslimuzint, ugyanis X-Tomi virtuális papírra vetette elképzelését.

Természetesen az elkészült mű sziluettje megegyezik a már bemutatott példányéval, ám a kabrió hosszabb első és hátsó oldallemezeket kapott azonos ajtóméret mellett – minden bizonnyal a vászontető elbújtatása céljából, illetve a plusz merevítések miatt.

Ha megjelenik, némi plusz tömeggel kell majd számolnunk, a meghajtásról pedig valószínűleg ugyanaz a 6.75 literes duplaturbós BMW aggregát fog gondoskodni, mint amelynek 571 lóereje és 900 Nm-es csúcsnyomatéka a kupét mozgatja.