2017. augusztus 13. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Ez a legjobban gyorsuló elektromos autó jelenleg – videó

Mennyi idő alatt lehet letudni álló helyzetből 200 métert? Nos, a True Cousins TC-X elektromos autójával mindössze 4.89 szekundum alatt, közben 233 km/órára gyorsulva. Ezzel a villanykocsi világrekorder lett 1/8 mérföldön.

Érdemes megnézni, milyen simán és milyen gyorsan éri el a célvonalat a TC-X elektromos gyorsulóautó a svédországi Malmöben található kifutópályán.

Ráadásul, ha abból indulunk ki, hogy a köztudottan villámgyors Tesla Model S-nek nagyjából 6,9 másodperc szükséges a nyolcad mérföld lefutásához, akkor a TC-X 4,89 szekunduma brutális erőhatásokat jelent. Ráadásul ez idő alatt 233 km/órára gyorsult fel, amivel minden utcai autót lazán lepipál.

Mivel a világrekord nem lehet hivatalos egy második futam nélkül (ahol csak 1% eltérés lehet az első eredményhez képest), így másodszorra is meg kellett futni a 4,9 szekundum körüli értéket, ám ez sem jelentett gondot a villanyjárgánynak, így hivatalossá vált az eredmény. Csak zárójelben érdemes megemlíteni, hogy a 100-as tempót 1,5 másodperc alatt csípte el a TC-X.