2017. augusztus 16. 16:40   |   Autoblog
címkék:  

Bővül az exkluzív Aston Martin Vanquish Zagato család

A különleges Aston Martin Vanquish Zagato kupé és kabrió mellé hamarosan érkezik a Speedster és a Shooting Brake kombi verzió, így négytagúra bővül az exkluzív járműcsalád. A Zagato modellekből összesen 325 darabot készítenek, az igazi gyűjtői darab azonban a Speedster lesz, amiből 28 darabot szerelnek össze.

Az Aston Martin és a Zagato stúdio együttműködéséből született csodálatos, egyedi vonalvezetésű Vanquish Zagato Coupe 2016-ban látott napvilágot, majd kisvártatva jött a talán még káprázatosabb, nyitható tetejű Vanquish Zagato Volante. Mindkét kocsiból szigorúan 99 darabot szerelnek össze, s természetesen már az összes előre elkelt. A kupék kiszállítása már megkezdődött, míg a kabrió modelleket tulajdonosaik 2018 folyamán kapják kézhez.

A sor azonban folytatódik, érkezik a nyitott tetős Speedster és a Shooting Brake kombi. Utóbbiból szintén 99 darabos limitált szériát terveznek, míg a Speedsterből csak 28 darab kerül az utakra. Ezek máris gazdára találtak – befektetésnek sem lesznek utolsók. A Vanquish Zagato Speedster és Shooting Brake változatok jövőre kerülnek gyártásba.

Az új Speedster és Shooting Brake a Vanquish Zagato család extrém tagjai, s nem kevésbé szépek illetve látványosak, mint a hagyományos felépítésű verziók. A Speedster tető nélküli kocsi, két hátsó “sebesség púppal”, amelyek a Zagato modellek védjegyének számító dupla buborék tetejére rímelnek. A külső karosszériapaneleket szénszálas műanyagból készítik, akárcsak a sorozat többi tagjánál, stilisztikailag pedig a Vulcan modell által inspirált “penge” hátsó lámpák és a háromdimenziós ‘Z’ rácsmotívumok kötik össze a többi Zagato modellel.

A Shooting Brake kombi, amiről egyelőre csak számítógépes grafikát láthatunk, ugyancsak kétüléses autó, de egyedi és praktikus gran turismóként vezetik majd be a piacra. A meghosszabbított, teljesen üvegezett tetőn megjelenik a dupla buborék forma, a motorosan felnyíló hátfalajtó pedig gazdagon kárpitozott, luxus szinten berendezett utasteret tár fel, amihez méretre szabott táskakészlet is jár.

A Vanquish Zagato család tagjai az Aston Martin Vanquish S modellen alapulnak, 600 lóerős V12-es szívómotor hajtja őket, amihez Touchtronic III automataváltó kapcsolódik.