2017. augusztus 18. 10:25   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy pink Lamborghini

A Lamborghini Aventador SV azok közé az autók közé tartozik, amelyeknek még a rózsaszín árnyalat is jól áll. A híres japán szuperautó-nemesítő, a Liberty Walk legfrissebb projektje élénk rózsaszínben pompázik, s képtelenek vagyunk rámondani azt, hogy nem tetszik.

A pink fóliázástól megrészegülve először nem is vesszük észre, hogy az olasz bika komplett szénszálas aerodinamikai csomaggal gazdagodott. (A szegecselt kerékjárat-szélesítésektől szerencsére most eltekintettek). Első toldattal, egyedi küszöbidomokkal, hátsó diffúzorral és méretes hátsó szárnnyal látták el az autót, melyek igen jól állnak neki. A karosszériacsomagért alaphangon 8000 dollárt kérnek el, melynek a szénszál erősítésű műanyag verziója már 11 ezer dollárt kóstál. A matt lakk további felárat jelent, ez esetben 11 600 dollár a végösszeg.

A Liberty Walk szokásához híven légrugós felfüggesztéssel engedte a lehető legmélyebbre a Lamborghinit, azonban – bölcsen – a gyönyörű felnikhez nem nyúlt. A 750 lóerős 6,5 literes V12-es erőmű sem igényelt átalakítást. A nulla-százas sprintet így is 2,8 másodperc alatt letudja az autó, a végsebessége pedig elképesztő 350 km/óra.