2017. augusztus 30. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Íme az új Dacia Duster

A Dacia bestseller terepjárójából eddig több mint egymillió fogyott, s a vásárlók lendülete valószínűleg az új generációs modell láttán sem fog alábbhagyni. Sőt. A Frankfurti Autószalonon esedékes világpremier előtt két héttel megmutatott új Duster nagyon vonzó külső formatervet kapott, és belső tere is átalakult, ami új felszerelések hadát hozta magával.

A vadonatúj Duster ugyanolyan robusztus kiállású, mint elődje, azonban új orrkiképzésének, új hátsó lámpáinak és főként új külső fényezésének köszönhetően sokkal feltűnőbb és vonzóbb. Az új Atacama narancs szín friss és modern, rendkívül jól áll neki. A Dustert mégis az új frontrésze adja majd el, ami félelmetesen jól néz ki.

Újak a hármas osztású fényszórók és a hűtőmaszk, amelyeket egybegyúrtak. Ötletes és egyedi a négyzetes formákkal kirakott hűtőrács és jól néz ki a formázott motorháztető is. A magasra felfutó ezüstszínű, karcálló védőelem mutatja, hogy kemény kötésű autóval állunk szemben. A hangsúlyos sárvédők és a magas övvonal ugyancsak erőt és magabiztosságot sugallnak.

A jelenlegi Dusterhez képest a szélvédőt 10 centiméterrel előrébb hozták, így az utastér hosszabb lett. A szélvédő vonalát az új alumínium tetősínek viszik tovább. A kerékjáratokban immár 17 colos kerekek forognak.

A vadonatúj Dacia Duster szeptember 12-én, a Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét.