2017. szeptember 07. 12:20   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megdolgozik a pénzéért a Nissan GT-R a kis Audi ellen – videó

A Nissan csúcsmodelljéhez képest olyan mértékben fejlődnek a sportautók, hogy a néhány éve még esélytelen Audi TT RS mára 400 lóerővel képes felvenni a versenyt a japán kupéval. De vajon meg is fogja 400 méteren?

Hiába csiszolgatja a Nissan a GT-R-t, a modell már bőven megérett a cserére. Azért 570 lóerejével és hihetetlen sprintelési képességével még mindig legyőzendő ikonként tekint rá az autós társadalom, így az a modell, amely képes felvenni vele a versenyt, rossz nem lehet.

Itt van például az Audi kiskupéjának legvadabb megvalósulása, a TT RS, melynek 400 lóerőt teljesítő 2.5 literes turbómotorja 3,7 másodperc alatt repíti a pehelysúlyú négykarikást százra, s a 250 km/órás leszabályozásig meg sem torpan. Bár 170 lóerővel gyengébb a GT-R-nél, 310 kilogrammal könnyebb, miközben összkerékhajtás és duplakuplungos automataváltó dolgozik mindkét autóban, ráadásul a TT sokkal olcsóbb, úgyhogy a Nissannak jókora győzelemmel kéne bizonyítania. Végül mindössze két tizeddel nyer egyikük. De melyik modell?