2017. szeptember 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az egyetlen „Zöld Ékszer” Ferrari 488 Spider

Aki egy különleges nyitott Ferrarit szeretne magáénak tudni, az hamarosan licitálhat az egyetlen 488 Spider Green Jewelre, amely a gyártó létezésének 70. évfordulójára készült és zöld színe mellett egyéb érdekességekkel is rendelkezik.

Még a 2016-os Párizsi Autószalonon mutatott be a Ferrari öt különleges modellt, melyek a márka fennállásának hetvenedik évfordulójára készültek. Közülük az egyik volt ez a 488 Spider.

A „Green Jewel”, azaz Zöld Ékszer névvel emlegetett spéci roadster a feltűnő fényezés mellett aranyszínű felniket, kéttónusú fekete-piros bőrbelsőt és az ajtókra rakott 25-ös rajtszámot kapott, az 1965 és ’66-ban egy 356 P2-es modellel a Kyalami 9 órás versenyen győzedelmeskedő David Piper hasonló stílusú Ferrarija előtt tisztelegve.

Az autót sosem birtokolta még magánszemély, s mivel csak kiállítási célokra használták, pár kilométer található órájában. A holnap kezdődő RM Sotheby’s Leggenda e Passione rendezvényen maga a Ferrari cég fogja eladásra kínálni az egyedi modellt, amely az előzetes becslések szerint akár 380 ezer euróért (116 millió forintért) is gazdára találhat. Ez jóval az alapmodellek 226 ezer eurós értéke felett van.

Az optikai különbségeket leszámítva azonban semmi többet nem nyújt a roadster vezetőjének és utasának. Ugyanaz a 3.9 literes duplaturbós V8-as aggregát teljesít benne szolgálatot, mint mindegyik 488-asban, így 3 másodperces százas sprintidőt, valamint 330 km/órás végsebességet ígérve.