2017. október 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Jamie Oliver négykeréken guruló konyhája

A Land Rover egyedi igényeket teljesítő csapata és a híres szakács összeálltak, hogy megalkossák azt, amit eddig még senki: egy mozgó konyhát. A projekthez át kellett szabni egy Discovery minden porcikáját, ami sikerült is.

Talán az egyik legőrültebb gyári autó lett az alábbi Land Rover Discovery, amelyet valaha megalkottak, ugyanis egy teljes konyhát alakítottak ki benne úgy, hogy közben bármilyen hosszú útra magunkkal vihetjük családunkat.

Az ötletet persze nem más, mint a híres sztárszakács, Jamie Oliver szolgáltatta a Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations egyedi igények alapján autókat összeállító csapatának azzal a céllal, hogy egy minden igényt kielégítő konyhát alakítsanak ki a méretes terepjáróban.

A konkrét felszereltséglista az alábbi tételekből áll össze: az autó elejénél a jelvényt elforgatva egy multifunkciós tápellátást találhatunk, melyre különböző konyhagépek (például daráló, tésztaszaggató vagy nyársforgató) csatlakoztathatók, míg a motortérben helyet kapott egy 4,7 literes főzőedény. Ám ez még nem minden, ugyanis a kerekek közepén négy darab vajköpülő található, melyek közül az egyiket át lehet alakítani fagylaltkészítőnek is.

A bal hátsó ablak a fűszertartó szerepét tölti be, míg jobboldali testvére élő fűszernövények tárolására alkalmas. A csomagtartót felnyitva egy hatalmas pult / tálalóasztal húzható elő beépített gázégővel, ráadásul ennek végén egy 40 collos TV is található. A listát az utastérben található pirítós készülék és a klímavezérlő mögé helyezett lekvártároló teszi teljessé.

Az egyedi SUV bemutatóján Jamie büszkén újságolta: „Adtam a Land Rovernek egy nehéz feladatot, hogy létrehozzák az autóba épített konyhát, amivel kapcsolatban magas elvárásaim voltak, de az elkészült munka még az én várakozásaimat is felülmúlta. Az eredmény egy elképesztő Discovery az én és családom igényeire szabva – imádjuk. Ez az egyedi mű azt jelenti, hogy a következő szintre tudjuk emelni kulináris élményeinket.”

A mesterszakács egy háromrészes sorozatban fogja bemutatni spéci autóját a legnépszerűbb videómegosztón. Az első máris látható alább: