2017. október 07. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Érkezőben a 373 lóerős turbós Jeep Wrangler

A hamarosan bemutatkozó új Jeep Wrangler először kétféle motorváltozatban lesz elérhető, melyek közül meglepetésre nem a 3.6 literes V6-os lesz az erősebb, hanem egy négyhengeres turbós 2.0 literes aggregát. Teljesítménye a Mercedes-AMG A45-ével vetekszik.

Idő előtt kiderült, hogy milyen hajtáslánccal érkezik majd a decemberben elsőként az amerikai piacon bemutatásra kerülő Jeep Wrangler.

Mint az már ismert, a terepjárót a 289 lóerős Pentastar 3.6 literes V6-os szívómotorral lehet majd megvenni alapáron, némi extra pénzért viszont egy 2.0 literes turbós négyhengeres is elérhető lesz. Ebből az egységből a kiszivárgott információk alapján nem kevesebb, mint 373 paripát szorítottak ki a mérnökök. Míg előbbi már kissé koros és temérdek más FCA modellben megtalálható (Chrysler Pacifica, Dodge Grand Caravan, Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee és Jeep Journey), addig a turbós egység első ízben a Wranglerben fog bemutatkozni.

További érdekesség, hogy a korábbi kémfotókkal ellentétben, egyelőre csak négyajtós kivitelben lesz elérhető a terepjáró, méghozzá Sport Unlimited, Sahara Unlimited és Rubicon Unlimited kiadásban. További részletekre várhatóan a hamarosan esedékes Los Angelesi Autóshow-n derül fény.