2017. október 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: A legbolondabb BMW M6 átalakítás

Mi vesz rá valakit arra, hogy 500 lóerős V10-es motorját egy hatkamrás Wankel egységre cserélje? Nem tudjuk, de nagyon ütős lett a dél-afrikai AJ Racing E63 BMW M6-osa. Az úttörő megoldást egyedi optikai elemek is színesítik.

Arról nincs információnk, hogy miért vették ki az AJ Racing által kezelésbe vett M6-osból annak 500 lóerőt és 520 Nm-t produkáló 5.0 literes szívó V10-es egységét (talán megadta magát?), de amit helyette beleépítettek, minden BMW-s rémálma: egy hat kamrából álló, összefűzött Wankel motor.

A teljesítmény ugyan nem nőtt, 485 lóerőt mértek a hátsó kerekeken a fékpadon, ám a csapat már készített hasonló blokkokat 800 lóerő feletti teljesítménnyel is, úgyhogy ez még biztosan nem a jéghegy csúcsa.

Az érdekes megvalósításban a bolygóműves motorok nagy szakértője, a KiwiRE segített, míg a hozzá illő külsőt már az AJ Racing készítette, így különleges kipufogóvégződést, 19 collos Rotiform kerekeket, elől tíz-, hátul négydugattyús féknyergeket, áthangolt futóművet, egyedi önzáró differenciálművet, hatalmas fix szárnyat és sok optikai nyalánkságot kapunk. Az egyedi autó ráadásul megvásárolható, bár az árát homály fedi.