2017. október 27. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Szinte láthatatlan ráncfelvarrást kap a Mazda MX-5

A Tokiói Autószalonon szép csendben bemutatta a Mazda népszerű roadsterének első ráncfelvarrását, amelyen azonban nagyítóval kell keresni a különbségeket. Leginkább a színválaszték bővül, de néhány extra funkció is bekerül a repertoárba.

Már három éve, hogy bemutatkozott a negyedik generációs Mazda MX-5, így lassan érett a modellfrissítés, ám szinte meglepetésszerűen, az idei Tokiói Autószalonon mutatott be a gyártó egy frissítő csomagot a népszerű roadsterhez.

A faceliftnek nehezen nevezhető újítások kimerülnek néhány színvariációban, egy-két extra tételben és a műszerfal finomhangolásában, de lássuk a részleteket. A jövő évi modell vászontetős változata egy különleges csomag keretein belül immáron vörös fedelet is kaphat a hozzá illő belső börőzéssel, valamint fekete BBS alufelnikkel, míg az RF (nyitható keménytetős) példány a karosszéria színétől eltérő fekete tetővel is kérhető.

Amit sokan díjazni fognak, hogy több hangszigetelés és könnyebben leolvasható műszerek kerültek az autóba, illetve immáron a szövet ülésekhez is elérhető a fűtés funkció. A Start/Stop rendszer és a hozzá tartozó fékenergia-visszanyelő immáron az alapellátmány részét képezik, az adaptív LED fényszórók pedig nem csak a legmagasabb felszereltséghez járnak már.

Az említett frissítések egyelőre csak a japán piacon érkeznek, de néhány hónap csúszással valószínűleg világszerte elérhetők lesznek. Arról egyelőre nem tudni, hogy ez az első hivatalos modellfrissítés vagy csak egy kis ízelítő a valódi ráncfelvarrás előtt a hazai piacra