2017. október 28. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az óriás Ford pickup, amitől még a G Merci is megijed

A Hennessey megvillantotta a készítés alatt álló Ford F-150 VelociRaptor 6×6-os monstrum platós járgányát, amely a Mercedes G63 AMG 6×6 méltó ellenfele lehet köszönhetően hasonló méretének és teljesítményének.

Bejelentette a Hennessey Performance, hogy a Las Vegasi SEMA Show-n egy kis extra meglepetésként bemutatja a Ford F-150 VelociRaptor hatkerekű pickupot, amely a Mercedes G63 AMG 6×6 által megnyitott új kategóriában igyekszik hódítani a szíveket.

Az alapmodell 295 ezer dollárról indul, melyben Fox futómű, erősített lökhárítók, bukókeret extra LED fényforrások és 20 collos, off-road gumikkal felvértezett kerekek kapnak helyet.

Némi felárért olyan extrákat is rendelhetnek az új tulajdonosok, mint a gyorsabb megállást biztosító Brembo fékrendszer, további LED lámpák, nagyobb felnik, egyedi igények szerint kialakított belső tér, de akár a páncélozás is elérhető.

Ám nem csak optikailag, de műszaki téren is van lehetőségünk a jobbnál jobb opciók között válogatni. A leggyengébb megvalósítást a 3.5 literes V6-os EcoBoost benzinmotor 450 lóerős (335 kW) és 690 Nm-es változata jelenti, de a maximalisták 600 lóerőt (447 kW) is hajszolhatnak – ez esetben módosított turbófeltöltők, kipufogórendszer, továbbfejlesztett hűtőrendszer és a hozzá alakított motorvezérlő elektronika miatt érezhetjük a nagyobb teljesítményt.