2017. november 07. 11:12   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Pokoli hangja van az új BMW M5-nek – videó

Akár egy brutális versenyautó, olyan orgánummal kel életre a BMW M-es luxuslimuzinjába épített 4.4 literes V8-as aggregát és a hozzá társított titán kipufogórendszer. A 600 lóerős szörny még pár gázfröccsel is megörvendeztet minket, hogy tudjuk hol a helye.

Úgy tűnik, nem csak teljesítményét tekintve, de hangját illetően is sikerült csiszolnia az F90 szériás M5-ös sportlimuzinon a BMW-nek.

Az alábbi videón hallhatjuk, ahogy hidegen beindítják a 600 lóerős szörnyet, majd néhány gázfröccsel zavarják tovább nyugalmunkat. A továbbra is 4.4 literes V8-as aggregát a plusz 40 paripa mellett 750 Nm-es csúcsnyomaték leadására képes – ez 70-nel több az előd értékénél. A bődületes teljesítményt egy nyolcfokozatú automataváltó köti össze mindegyik kerékkel, ám szükség esetén a fronthajtás kiiktatható, így a kilinccsel előre autózni vágyóknak sincs miért aggódnia.

Ideális körülmények esetén egyébként 3,4 másodperc alatt képes százra ugrani, de a 0-200-as tempót is letudja 11,1 szekundum alatt, míg a végsebesség továbbra is limitáltan 305 km/óráig emelhető igény esetén. Az első modellek 2018 tavaszán kerülhetnek kiéhezett tulajdonosaik kezei közé, amennyiben hajlandók a legalább 118 ezer eurós (36,6 millió forintos) vételárat megfizetni érte – ám abban még nincs benne a felvételen hallható titán kipufogórendszer.