2017. november 09. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

5000 lóerő egy utcai autóban? – videó

Emlékeznek még a Devel Sixteenre? A négy évvel ezelőtt beharangozott 5000 lóerős hipersportkocsi tanulmányra, ami úgy látszott, nem több egy lufinál. Azonban a fejlesztés nem állt meg, s úgy néz ki, hogy most elkészült a döbbenetes gépezet. Sőt, az építők kellemes, mindennap használható autóként jellemezték. Tiszta őrület.

devel-1510154535
Négy évvel ezelőtt az emberek többsége hitetlenkedve fogadta a Devel Sixteent, jogosan, hiszen mekkora dőreség már 5000 lóerős motort tuszkolni egy utcai autóba. Aztán bedobtak egy másik szédületes számot is, a 310 mérföld/órás, azaz nagyjából 500 km/órás végsebességet. Vajon ki és hol tudja ezt kiautózni? A hitetlenkedő, kételkedő hangok ellenére a Devel Sixteen azonban mostanra elkészült és motorja a mellékelt videó tanulsága szerint simán kihoz magából 4000 lóerőt.

A Devel Sixteen számára a michigani Steve Morris Engines fejlesztette a 12,3 literes, négyturbós V16-os erőforrást, amely versenybenzinnel akár 5000 lóerőt is képes leadni. A kocsi gyártására egyébként a Manifattura Automobili Torinót kérték fel, amely Jim Glickenhaus SCG003 és az Apollo Intensa Emozione szuperautóját is készíti.

A működő, vezethető prototípust az idei Dubaji Autószalonon, november 14-én állítják ki.

Ezt műveli a fékpadon a négy turbóval lélegeztetett monstre erőforrás: