2017. november 10. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Versenyautó készült az új Bentley-ből

A Bentley Motorsport bemutatta a 2018-as szezonra fejlesztett Continental GT3 versenyautót, amely az első generációs Continental GT3 elképesztő versenysikereit szeretné folytatni. A gépet az utcai modellből fejlesztették ki, kevesebb mint 1,3 tonnát nyom és 550 lóerős.

A Continental GT3 a Bentley Motorsport és technikai partnere, az M-Sport közös munkája. A szériamodellből fejlesztették, annak alumínium szerkezetének felhasználásával. A beépített bukókeret ellenére a kocsi súlya alacsonyabb 1,3 tonnánál, így 9 mázsával könnyebb a minden luxussal felszerelt utcai autónál. Az orrban pedig egy módosított, Cosworth vezérléssel és száraz karteres kenéssel felvértezett, 4 literes duplaturbós V8-as erőforrás dohog, 550 lóerős teljesítménnyel.

A Continental GT3 természetesen sokkal vadabbul néz ki a szériamodellnél, hiszen a nagy sebességű kanyarvételekhez elengedhetetlen a tetemes leszorítóerőt termelő karosszéria. Szélcsatornában tökéletesített szénszálas aerodinamikai elemekkel aggaták tele, és ellátták a kötelező biztonsági szerelvényekkel is. A motor ereje egy hatfokozatú, szekvenciális Ricardo váltóművön, AP Racing kuplungon, karbon hajtótengelyen és korlátozottan önzáró differenciálművön keresztül jut el a hátsó kerekekig. A fékrendszert az Alcon szállította, a 18 x 13-as felnik a BBS termékei, a 355/705 méretű slick gumik pedig a Pirellitől jöttek.

A vadonatúj versenyautó már megkezdte hathónapos tesztprogramját, hogy átvegye a stafétát a bajnokságot nyert elődjétől. Az első Continental GT3 összesen 120 pódiummal és 45 győzelemmel büszkélkedhet, s tavaly megnyerte a Blancpain GT Series Endurance Cup bajnokságot. A Bentley jövőre két új Continental GT3-at indít ebben a hosszútávú bajnokságban és még négy Intercontinental GT Challenge sorozatba nevezi be autóit. Az első megmérettetés a 2018-as Blancpain GT Series Endurance Cup monzai futama lesz.

 Az új Continental GT3 versenyautó értékesítése jövő júniusban indul.