2017. november 16. 19:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Aktualizálta az oldtimer Jaguart a Carlex Design

Egy nem mindennapi, klasszikus Jaguar kabinját vette kezelésbe a Carlex Design. Az XJ Coupe belseje továbbra is megőrizte eredetiségét, ám kapott egy csipetnyi pluszt is. Ezek után nehéz elhinni, hogy már 40 éves.

Mindössze 1975 és ’78 között készítette a Jaguar az XJ Coupe modellt, így akkoriban sem számított gyakori jelenségnek az utakon, ám mára szinte teljesen eltűnt, így a hibátlan darabok nem kevés pénzt érnek.

Ez persze nem állítja meg az olyan cégeket az átalakításban, mint amilyen a Carlex Design, akik szeretik egy kicsit másfajta színben feltűntetni az efféle oldtimereket. A lengyel cég manapság divatos elemekkel újította fel az XJ utasterét.

Az ülések fekete bőrbevonatot kaptak a cég logójának dombornyomatával, a sebességválasztó kar vége fából készült, míg a teljes műszerfalat új mintázat borítja. A kormány közepét is bebőrözték, a Jaguar embléma pedig aranyszínben pompázik.

Az autó külső imázsát igyekezett a legnagyobb tiszteletben tartani a tuner, így a meggybordó fényezést a fekete tető mellett a krómelemek dobják fel kellőképp, míg a habot a tortán a sűrűn küllőzött, polírperemes felnik jelentik.