2017. november 25. 15:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Megvehető Sir Elton John Bentley-je

Bár nem ő volt az autó első tulajdonosa, 25 éven át birtokolta és teljesen felújíttatta azt az 1959-es Bentley S1 Continental Sport Saloont a híres zenész, amely hamarosan árverésre kerül, és a becslések szerint akár 180 millió forintot is érhet.

Talán nem szükségese elmondani, milyen sokat tud dobni egy autó értékén, ha egy híresség akár csak rövid időre is a tulajdonosa volt.

Itt van például Sir Elton John, aki megannyi drága és értékes autót birtokolt már, s közülük temérdek azóta új gazdájánál van – mint amilyen egy 1972-es Ferrari Daytona, vagy egy 512TR, de akár a Maserati Quattroporte. Legutóbb pedig a zenész által 25 éven keresztül birtokolt, 1959-es Bentley S1 Continental Sport Saloon került eladósorba.

A BC1BG kasztnikódú brit kupé egyik fegyverténye, hogy csupán 431 készült belőle valaha H.J. Mulliner által kezelésbe véve. Korának egyik legdrágább, leggyorsabb és egyúttal legkényelmesebb négykerekűje 1976-ig számos tulajdonost tudhatott magáénak, ám ebben az évben vásárolta meg az angol zeneszerző és énekes, aki rögtön egy komplett felújítással kezdte az ismerkedést, majd 25 éven át szerető gazdája volt az autónak, majd eladta Sir Alan Sugar milliárdos üzletembernek.

A hamarosan megrendezésre kerülő Bonhams árverésen az előzetes becslések szerint valaki hajlandó lesz adni érte legalább 400, de akár 500 ezer fontot (146-182 millió forintot), ami több, mint bármely új Bentley ára.