2017. december 02. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az első, virtuális pénzből megvehető jármű

Elkészült az első, Bitcoinnért – azaz virtuális fizetőeszközzel – megvásárolható autó hirdetése Angliában. Az így beszerezhető használt gépkocsi nem más, mint egy aranyszínű Rolls-Royce Ghost, amelyért átszámítva közel 42 millió forintot kérnek.

A Bitcoin terjedésének előnyeit nem csak az online felületek gyakori használói, de immáron az autósvilág kereskedői és vevői is élvezhetik, legalábbis erre utal a közelmúltban feltett első olyan brit gépjárműhirdetés, melyben fizetőeszközként lehet használni a „digitális valutát”.

Az Auto Trader hirdetésében szereplő négykerekű ráadásul nem egy szokványos modell, hanem egy aranyszínű Rolls-Royce Ghost, amely jelenlegi árfolyam szerint nagyjából 42 millió forintnyi Bitcoinért vihető haza. Az oldal felelős szerkesztője, Erin Baker szerint ez nem véletlen: „A Bitcoin hirtelen megugró népszerűsége és értéke miatt egyáltalán nem meglepetés, hogy egyes eladók elkezdtek próbálkozni a kerekesés eme formájával, mivel ez jelenleg egy feltörekvő trend és elég magas értéket képvisel. Ettől függetlenül az oldalunk egyelőre nem tervezi a digitális fizetőeszközzel történő tehermentesítés funkció keresését, ehelyett inkább a ’keresés havi részletfizetés alapján’ opciót fogjuk beindítani a jövő hónapban.”

Visszatérve a konkrét hirdetéshez, a 22 collos, gyémánttal vágott felniken gördülő, aranysárga luxuslimuzin minden földi jóval rendelkezik, többek között adaptív tempomat, 360 fokos kamerarendszer, televízió, hátsó pezsgőhűtő és még egy 007-es (G007DEN – azaz ARANY jelentésű) rendszám is tartozik hozzá, illetve természetesen a BMW gyártmányú 6.6 literes 570 lóerős V12-es aggregát, amely kellő könnyedséggel mozgatja meg a 2,5 tonnás testet.