2017. december 03. 10:21   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Ilyen széles gumik egy traktoron sincsenek

Hátsókerék-meghajtása lévén még gyári kerekei is elég szélesek a Dodge Challenger STR-nek, ám az extra szélesítés, a Forgiato 24 collos görgői és a rajtuk feszülő Pirelli abroncsok félelmetes kinézetet varázsolnak a maszkulin izomgépnek.

Nem egy szerény kiállású autó a Dodge Challenger STR modellje, ám mindig mindent lehet tovább fokozni, így ez a példány sem úszta meg további átalakítás nélkül.

Először is a hátsó fertály kapott egy masszív szélesítést, de a prímet a Forgiato 24 collos szettje viszi. A kovácsolt, polírozott kétrészes és kéttónusú Appuntito-ECL felnik – egyébként 19-től egészen 26 collos méretig elérhetők – szegecselt peremei és a rajtuk feszülő Pirelli abroncsok messziről is feltűnnek, ráadásul nem csak oldalról, de hátulról is ámulatba ejtik az embert brutális szélességükkel. A görgők elöl 24×10, hátul ámulatba ejtő 24×15 col (!) méretűek, amelyekre 285/30, illetve 405/25 méretű abroncsokat húztak.

Ami a teljesítményt illeti, nem vitték erőkúrára a Challengert, így „csak” 492 lóerő csavarja a hátsó abroncsokat. A gép egyébként eladó, 79 ezer dollárért állítható be a garázsba.