2017. december 03. 19:10   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Így csiszolták tökéletesre a Renault Mégane RS-t a franciák – videó

Hivatalos rövidfilmjén mutatja be a Renault mérnökcsapata az új Mégane RS hot hatch főbb erényeit és a bele fektetett precíz munka eredményét. De vajon elég lesz-e mindez, hogy a franciák visszaszerezzék a leggyorsabb elsőkerekes autó eredményét a Nürburgringen?

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon történt bemutatkozását követően most mikroszkóp alatt is láthatjuk a Renault új büszkeségét.

Az új Mégane RS minden porcikájában egy vérbeli sportautó lett, ám a praktikumról sem feledkeztek meg a tervezők: 1.8 literes, 280 lóerőt és 390 Nm-t teljesítő turbómotorja kellő gyorsulást és végsebességet biztosít, miközben normál használat mellett fogyasztása is barátságos, illetve a kasztni ötajtós mivolta ellenére hihetetlen merevséggel, valamint 4Control névre keresztelt összkerék-kormányzással rendelkezik – csak hogy a legfontosabbakat emeljük ki.

De a francia nyelvű, angol felirattal ellátott videóban a külső és belső elemekre, illetve egyéb összetevőkre is kitérnek a mérnökök. Ilyen például a lehetőség a kézi kapcsolású és az automata váltóművek között – mindkettő hat fokozatból gazdálkodik –, de a kétféle kasztniváltozat (Sport és Cup) is a maximális ügyfélelégedettség miatt került kialakításra.

A szemlélet, mely szerint felépítették az egész modellt az volt, hogy egy olyan négykerekű szülessen, amellyel a versenypályázás után nyugodtan hazavezethetünk, persze mit sem ér az egész, ha csak ígéret marad, épp ezért szeretnék elhódítani újfent a leggyorsabb elsőkerekes idejét a 20,7 km-es Nürburgringen a Honda Civic Type R elől a franciák. Ehhez 7 perc 43,8 másodperc alá kell szorítaniuk a lécet…