2017. december 07. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

Techart Porsche 911 GT3

A három évtizede Porschékat művészi szinten nemesítő Techart aerodinamikai készleteket, teljesítményfokozó kiegészítőket és többlépcsős motortuningot, ezen kívül felniszetteket és belső kiegészítőket kínál a jelenlegi 911 Carrera, Targa és Turbo modellekhez. Legutóbb a friss 911 GT3 modellhez mutatták be szénszálas karosszériacsomagjukat.

A Techart egyike azon tuningcégeknek, amelyek saját maguk állítják elő a szénszál erősítésű műanyag elemeket. Saját autokláv kemencéjükben sütik ki az egyes darabokat, majd fényes vagy matt lakkal vonják be azokat az ügyfél kívánsága szerint. A légbeömlőktől kezdve a légterelőkön át a külső tükörházakig bármit el tudnak készíteni.

Az új GT3 modellhez egy külső csomagot dolgoztak ki, melynek komponensei a gyári elemeket helyettesítik, illetve a gyári karbon dekorációt bővítik tovább. A csomag része az első lökhárító toldat és két oldalsó terelőelem, az oldalküszöbök, a hátsó szárnyprofil, a tetőspoiler, valamint a két motorháztető légbeömlő és a diffúzor. A pontot az i-re a titánium/karbon kipufogóvégek teszik fel.

A szakemberek ezek után egy gyönyörű, középső rögzítésű Formula IV Race felniszettet is felcsavaroztak a Porschére. Az öt duplaküllős, 20 colos kerekek bámulatosan jól mutatnak a kocsi alatt és kovácsolt kivitelüknek köszönhetően a rugózatlan tömeget is csökkentik. Az autó színével megegyező dekorcsíkot is festettek a kerekekre, s a féknyergek, valamint a belső szegélyvarrások színét is ehhez igazították. A Techart 911 GT3 letaglózóan szép lett.

A kabint szintén a messzemenőkig egyedire szabták, bőrt és Alcantara szövetet, lakkozott felületeket és szénszálat használtak. A kocsi fénypontjai az átkárpitozott kagylóülések, továbbá a 36 centiméter átmérőjű Type 7 sportkormány.