2017. december 18. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

Techart Porsche 718

A Techart komplett tuningcsomagot dolgozott ki a Porsche négyhengeres középmotoros sportautóihoz, a 718 Boxsterhez és 718 Caymanhoz. A modellek egyedi aerodinamikai készlettel, új kerekekkel, új felfüggesztéssel és plusz lóerőkkel gazdagodtak. Elérték egy 911-es szintjét.

A Techart aerokitje nemcsak dögösebbé teszi a négyhengeres Porschékat, de javítja a nagysebességű stabilitásukat is. Előre egy kétrészes spoilert tettek fel integrált splitterrel, az oldalsó légbeömlőket is átvariálták, hátulra pedig egyedi diffúzort szereltek fel, amely helyet ad a középső kipufogóvégeknek is. Légterelő szárnyból kétfajta választható, a komolyabb a Caymanhoz választható magas, motorsport ihletésű darab, amely fekete anodizált alumínium talpakon áll.

A 718 Boxster és Cayman alá 30 mm-t ültető sportrugókat szereltek, ami tovább javította a kocsik kezelhetőségét. Újdonság a hidraulikus tengelyemelő rendszer; mindkét modellhez rendelhető olyan szerkezet, amely gombnyomásra 6 centiméterrel megemeli az autó orrát. A tengelyvégekre 21 colos, öt duplaküllős Techart Formula IV könnyűfém kerekeket csavaroztak fel, amelyekkel bámulatosan jól mutatnak a sportautók.

Természetesen az erőforrásokhoz is hozzányúltak, a 2,5 literes turbós boxermotorokat chiptuninggal izmosították tovább. A sztenderden 350 lóerős és 420 Nm nyomatékú S modellek a szoftveres beavatkozás után 400 lóerő és 480 Nm nyomaték előállítására képesek. A csúcsteljesítmény 6500-as, a maximális nyomaték 2800-as fordulatszámon jelenkezik.

Az erőtöbblet a gyorsulásban és a csúcssebességben is megmutatkozik: a nulla-százas sprint 4,2-ről 3,9 másodpercre redukálódott, 200 km/órára 14,7 helyett 14,2 másodperc alatt jutnak fel az autók, s immár 296 km/óráig fokozhatják a tempót a korábbi 285 km/órával szemben. A Techart 718 modellek menetteljesítmények szempontjából megütik a 911 Carrera S szintjét. A Sport és Sport plus üzemmódban automatikusan aktiválódó erőlöketet sport kipufogórendszer egészíti ki, ami mély, érces boxerhanggal szórakoztatja a bent ülőket és az utca emberét.

A Techart természetesen a belső tér átalakításától sem zárkózik el, számos stílusos kiegészítőt kínál, de a megrendelő kívánságait szem előtt tartva a legnemesebb anyagokból, tetszőleges színekben akár teljes újrakárpitozást is vállal. Az egyik legjobb rendelhető elem a 36 centis, festett felületekkel, bőrrel és Alcantarával ékesített ergonomikus sportkormány, valamint a karbon csomag, ami a 718 Cayman a csomag-és motortérre is kiterjeszthető.