2018. január 16. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az utcán vezethető Nascar versenyautó

Egykor a Nascar Craftsman Truck Series versenysorozatban rótták vele a köröket, most viszont az utcán használható szelídített négykerekű lett a 2005-ös Chevrolet Silverado pickupból.

2005-ben még 17-es rajtszámmal versenyzett a Tide/Downy Racing színeiben Darrell Waltrippel a fedélzetén a Nascar Craftsman Truck Series versenysorozatban, most pedig egy utcai járgányként éli mindennapjait az a Chevrolet Silverado, amelyre hamarosan egy árverésen lehet licitálni.

A felszereltségét tekintve nem épp egy komfortos, mindenre alkalmas autó, viszont többek között az utálatos szomszédokat könnyű bosszantani vele, ugyanis továbbra is egy nyers, hangos és izmos versenyautó maradt, csak kapott dudát, üveg szélvédőt, tükröket, lámpákat és egyéb, a közúti közlekedéshez nélkülözhetetlen extrákat.

A jobb használhatóságért anyósülés is került bele, ám ne keressünk hasznos rekeszeket és csomagtartót sem, a lemezek alatt ugyanis csak a motort és a futóművet találjuk. Átalakítása óta viszont mindössze 550 mérföldön (885 kilométeren) át használták, így hibátlan állapotnak örvend. Kikiáltási árat nem tudjuk, de biztos lesz rá néhány jelentkező a pénteki Barrett-Jackson scottsdale-i árverésén.