2018. január 17. 13:30   |   Autoblog
címkék:  

Új Volkswagen Jettát kap Amerika

A Detroiti Autószalonon debütált a Volkswagen Jetta hetedik generációja, amelyet kifejezetten az amerikai piacra szánnak. A kompletten áttervezett és korszerűsített szedán a Volkswagen amerikai terjeszkedésének egyik legfontosabb pillére.

A Jetta a Volkswagen egyik legsikeresebb típusa, eddig 17,5 milliót adtak el belőle, az Egyesült Államokban egyedül 3,2 millió talált belőle gazdára. A napokban a Detroiti Autószalonon leleplezett hetedik generációs modell további lendületet adhat az értékesítéseknek.

Tavaly a Volkswagen két új SUV modellt vezetett be az amerikai piacon, a Tiguant (Európában Tiguan Allspace) és az Atlast, ami az eladások 5 százalékos növekedését hozta. Az új szedánok, mint a Jetta és a hamarosan piacra lépő Arteon folytathatják ezt a trendet. 2019-től pedig évente két új modell jelenik meg az USA-ban; 2020-ra a teljes palettát felújítják.

Az új Jetta az eddigi legprogresszívebb modell a sorozatban, alapfelszereltségben tartalmazza az olyan vezetői asszisztens rendszereket, mint az automata fékrendszer és a holttér-figyelő berendezés. Emellett a Jetta osztályának első járműve lesz, amelyet digitális műszeregységgel is meg lehet majd vásárolni.

Az új Jetta 10 százalékkal áramvonalasabb elődjénél (cd: 0.27), ami elsősorban a kupés hátsó kialakításának köszönhető. Ez az 1,4 literes, 150 lovas TSI turbómotorjának étvágyára is kedvezően hat.  Hatgangos kézi vagy nyolcfokozatú automataváltó kapcsolható hozzá.

Az új Volkswagen Jetta az év első negyedévében először Mexikóban lép piacra, majd a második negyedévben az észak-amerikai márkakereskedésekben is megjelenik.