2018. január 22. 13:10   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy új szintre emelt klasszikus Range Rover

Az ős Range Rover lemezei alatt modern technika rejtőzik, az összkép pedig annyira vonzó, hogy új autónkból bármikor átülnénk ebbe a csodába.

A Jensen International nevű cég által kerékre állított Range Rover Chieftain nem csupán egy szépen felöltöztetett régi terepjáró; hanem egy olyan gép, amely őserejével akár a Mt. Everestet is meghódítaná. A mesterek ugyanis kihajították belőle a Buick eredetű, elavult 3,5 literes V8-as aggregátot, s helyette az előző generációs Cadillac CTS-V szuperlimuzin 6,2 literes kompresszoros V8-asát építették bele. Az 560 lovas motorhoz hatfokozatú automataváltó csatlakozik, amely egy GM-eredetű osztóműbe fut be.

A klasszikus stílusú Chieftain jóval több, mint egy retró terepjáró modern erőforrással. Többek között a harmadik generációs Land Rover Discovery létravázát és független felfüggesztési rendszerét kapta meg, s az utasterét is korszerűsítették. A berendezés megmaradt funkcionálisnak, ám modern multimédiás rendszerrel egészült ki. Utóbbi stílusos keretével nem is tűnik odavetettnek. Emellett természetesen mindent magas minőségű bőrrel kárpitoztak, az eredmény lenyűgöző.