2018. január 31. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Egy kabrió-crossover BMW

A BMW már nem tagadja, hogy megvalósulhat a palettáján még nem szereplő, és így kiaknázatlan kategória, amely a Range Rover Evoque Cabriolet mintájára épülne, azaz egy levágott tetejű szabadidőautó érkezhet hamarosan a bajoroktól is.

Leszámítva pár koncepciót, az autós világ még nemigen erőltette az emberekre a magasépítésű, nyitott tetejű négykerekűk szegmensét, ám úgy tűnik, hamarosan fordul a kocka.

Régebben még azt se gondoltuk volna, hogy szükség van SUV kupéra vagy szimplán „négyajtós” kupéra, ma pedig már az sem elképzelhetetlen, hogy egy terepjárónak pusztán vászonteteje legyen. Az eddigi egyetlen megfizethető verzió a Range Rover Evoque Cabriolet, amely mellett csak a Mercedes-Maybach G650 Landaulet extravagáns és ultra drága modellje kínál abszolút szabadságot a szabadidőautózás szerelmeseinek. A helyzet úgy tűnik azonban, hogy megtörhet a csend, s ennek első hírnöke a BMW lehet, legalábbis a Motor.es információi szerint a márka erősen fontolgatja, hogy megfosztja X2-es modelljének lemeztetőjét, így a legkisebb SUV-jával állítana konkurenciát az Evoque-nak. Ettől pedig már csak pár lépés, és a többi prémiumgyártó is hasonlóan cselekedhet, sőt, ha működik a képlet, akár a nagyobb testvéreket is utolérheti a hasonló „végzet”.

Az X2-es kabrió változatát egyébként már a magyar X-Tomi és az orosz Aksyonov Nikita is elképzelte, ezek a képek láthatók oldalunkon. Arról egyelőre felesleges lenne beszélni, hogy mikor érkezhet a különleges négykerekű.