2018. február 18. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Autós időkapszula lett a máltai Subaru kereskedés

Málta egyik városának közepén áll egy elhagyatott, érintetlen Subaru bemutatóterem még a ’90-es évekből, amely igazi kincseket rejt. A hirtelen bezárt kereskedés olyan modelleket hagyott hátra, mint az Impreza, Justy vagy épp az ritka XT Turbo.

Legalább húsz éve zárva az a Subaru kereskedés, melyről a carsaddiction.com videóján tekinthetünk meg részleteket.

Érdekes, de a máltai Mosta városkájában üvegkirakatok mögött pihenő autókat egyetlen huligán sem rongálta meg, pedig valószínűleg nem csak néhányan tudnak létezésükről. Mindenesetre mi örülünk, hogy egy ’90-es évekből származó időkapszula a mai napig ilyen jó állapotban megőrizte a japán márka korabeli modelljeit.

Nem csak egyszerű vagy átlagos, de különleges példányokat is találhat itt az ember. A Justy és Impreza modellek mellett látható például a videót készítő kedvence, az XT Turbo is, amely a ’80-as évek végén igazi futurisztikus autónak számított bukólámpáival, digitális műszerfalával, légrugós futóművével, valamint turbófeltöltős boxermotorjával. Az itt szemügyre vehető példány minden bizonnyal az egyik legmegkíméltebb lehet a világon, ugyanis még az eredeti árcédula is megtalálható rajta, vagyis aligha futott többet néhány tíz kilométernél – ahogy valószínűleg a többi pihenő járgány is.

Vajon miért nem kezdett senki semmit ezzel a feltűnő aranybányával?