2018. március 03. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Gyorsulási versenyen a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X – videó

Képes-e hamarabb felgyorsulni százra, majd teljesen megállni a Jaguar új elektromos terepjárója, mint a villanyautómárkák királyának SUV kiadása? Az alábbi videóból kiderül, mire megy kétféle Tesla Model X ellen az új Jaguar I-Pace.

A Jaguar nem bízta a véletlenre új elektromos modelljének bemutatását és rögtön a legnagyobb villanyautógyártó hasonló portékáját vette célkeresztbe. Így máris láthatjuk a Tesla Model X kétféle változata ellen is megküzdeni az I-Pace elektromos SUV-t.

A két megmérettetés során egyszer a 75D,  majd a sokkal drágább 100D ellen küzd meg az ugró nagymacska álló helyzetből előbb 60 mérföld/órás (96 km/órás) tempóra gyorsítva, onnan pedig a lehető leghamarabb megállva. Vajon melyik Tesla hogy teljesít a Jaguar ellen?

Végül néhány száraz adat a katalóguskedvelőknek: az I-Pace 400 lóerő mellett 695 Nm leadására képes, melynek köszönhetően a 2133 kilogrammos test 4,8 másodperc alatt képes százra katapultálni, ami mellett maximum akár 480 kilométert is meg tud tenni.

Ehhez képest a Tesla mindkét változata nehezebb: a gyengébb 75D 2300 kilót nyom, míg a 100D 2459-et. Ezek után talán nem is kérdés, ki nyer…