2018. március 25. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

1200 lóerős Mazda MX-5 drifteli végig az ausztrál F1-es pályát – videó

Nem mindennapi élményben lehetett része Daniel Ricciardónak, a Red Bull Racing Forma-1-es csapat egyik versenyzőjének, akit „Mad Mike” Whiddett autóztatott meg kilinccsel előre az ausztrál versenypályán egy 1200 lóerős, négy Wankel rotoros Mazda MX-5-tel.

Valószínűleg másfajta körözéshez szokott egy F1-es pályán Daniel Ricciardo, a Red Bull Racing pilótája, aki most megtapasztalhatta, milyen érzés a tapadás szándékos elvesztésével végig menni a melbourne-i Albert Park versenypályán.

A sportolót „Mad Mike” Whiddett vitte körbe egy 1200 lóerőre húzott, négykamrás Wankelmotorral szerelt, keményen átalakított Mazda MX-5-tel. Az autónak nem okozott gondot még a hosszabb egyenesekben sem a kerekek füstölése és a kilinccsel előre haladás, Ricciardo pedig eléggé élvezte a mutatványt. Érdekesség, hogy bár a legújabb ND generációnak néz ki, valójában az előd NC technikája lapul a lemezek alatt

Ha másért nem, már csak a duplaturbós Wankel hangjáért érdemes megnézni a rövidfilmet – és elgondolkodni, vajon lenne-e merszünk helyet foglalni az anyósülésben.