2018. március 30. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az első kanadai Koenigsegg

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy a világ egyik legritkább autóját birtokolja, és eddig Kanadában legálisan senki sem büszkélkedhetett ezzel. Ám most megtörtént az első Koenigsegg átadása Vancouverben egy fehér Agera RS személyében.

Egy olyan sportautó-gyártónak, mely alapítása óta alig néhány száz kocsit készített, minden modellje aranyat ér, és minden átadás kész ceremónia – pláne, ha azt egy olyan országban teszik, ahol addig még nem lehetett legálisan beszerezni semmilyen portékáját.

Most Kanadában történt meg az első Koenigsegg bemutatása egy fehér Agera RS képében Vancouverben, ahol az átadás is sorra kerül néhány nap múlva. Az alapszínt a szénszálas kiegészítők és a piros extra festések teszik különlegessé. Meghajtásáról a többi Agera RS-hez hasonlóan egy 5.0 literes duplaturbós V8-as erőforrás gondoskodik alapállapotban 1176 lóerő (865 kW) mellett leadott 940 Nm-es csúcsnyomatékkal, az 1MW csomaggal azonban már 1 megawattos, vagyis 1360 paripás teljesítménnyel és 1370 Newtonméterrel. Arról nincs hír, hogy a szóban forgó autó melyik verziót kapta, de ha a gyengébbel kérték, akkor is lehetőség van bármikor elvégeztetni rajta az erősítő beavatkozást.

Az ängelholmi utcai versenyautót a Porschék, Bugattik és Lamborghinik értékesítésében igen jártas Weissach Performance bocsátja rendelkezésére büszke tulajdonosának, amelyet nemsokára egy újabb Agera RS átadás követ nem sokkal az új Regera megrendelések teljesítésének megkezdése előtt.