2018. április 03. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

Egy Rolls-Royce Wraith gyűjtőknek

A Rolls-Royce Wraith Luminary Collection kifejezetten gyűjtőknek szánt sorozat, amely rendhagyó kézműves megoldásaival új szintre emeli a modern luxust. A Wraith Luminary Collection például az első autó a világon, amiben világító fabetéteket helyeztek el, az éjszakai égboltot mintázó mennyezetkárpit pedig üstökösökkel gazdagodott. Az exkluzív Wraith modellből csak 55 darabot készítenek.

A Wraith Luminary Collection számára egyedi karosszéria-fényezést dolgoztak ki; az árnyalat neve Sunburst Grey, azaz napégette szürke. A szürke dukkót réz szemcsékkel vegyítették; a festés a rávetülő napsugarak hatására szinte feléled. A karosszéria oldalán végighúzódó kézzel festett coachline is réz árnyalatú, akárcsak a motorháztető mintája és a felnik közepe.

Az utastérben cseh erdőkből származó tölgyfa berakásokat találunk, amelyek – most első ízben – világítani is képesek. A perforált fabetéteken keresztül apró diódák szórják a fényt, a starliner mennyezettel összhangban. A Rolls-Royce ügyfelei által rendívül kedvelt starliner mennyezetkárpitot hullócsillag mintákkal egészítették ki, amely így még inkább lenyűgözi a bent ülőket. 1340 darab száloptikás izzót szőnek bele a szövetbe, amely éjszaka varázslatos fényjátékot produkál, s a világító fabetétekkel együtt különleges hangulatot teremt. A mesterek 20 óra alatt készülnek el az égbolttal, amelyet néha hullócsillagok szelnek át.

A bőrkárpit kétszínű, elöl barna, hátul antracitszürke, amelyeket kontrasztos színű szegélyezéssel és varrással mesteri módon házasítottak össze. Akad még egy világújdonság a luxuskupé belterében, mégpedig a rozsdamentes acél szövet, a luxus autóbelsők előremutató technológiája. A középső alagúton és az ajtóbelsőkön alkalmazott újszerű anyag remekül ellentételezi a tölgyfa díszítést és a barna bőrhuzatot. Utolsó simításként az autó polírozott acél küszöbléceibe a ‘Wraith Luminary Collection – One Of Fifty-Five’ feliratot gravírozták.

A Rolls-Royce Wraith Luminary Collection modellből összesen 55 darabot fognak készíteni.