2018. április 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Lamborghini Diablo műanyag kockákból

Egy Lego fanatikus elkészítette a klasszikus olasz sportautó műanyag, méretarányos modellváltozatát, amely ha elegendő online támogatást szerez, akár a boltok polcaira is kerülhet. A tervező minden apró részletre odafigyelt a Diablo reprodukálásakor.

Megannyi Lego modellről írtunk már, melyek esetenként élethű mások, néha működő makettek, van, amikor pedig egyszerű méretarányos modellek formájában kápráztatják el a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Legutóbb egy Lamborghini Diablót formáltak meg a híres műanyag kockákból, hogy reménnyel telve töltsék fel az elkészült művet a dán cég honlapjára, ahol ha elég szavazatot gyűjt össze, a boltok polcaira is kerülhet megvásárolható és összeszerelhető termékként.

Mivel a Diablót az olaszok 1990 és 2001 között csupán háromezer darabos szériában készítették, sokkal nagyobb esélye lenne egy ilyen példány beszerzésének, mint az eredetinek. A mindenféle részleteket is megmutató autó egyébként megtekinthető a tervező, Dani87 oldalán, ahol még több infó is kiderül róla.

A móka pedig akkor sem ér véget, ha az ember összerakta, ugyanis a felfelé nyíló ajtók mellett a fényszórók is mozgathatók, de a szintén nyitható géptető maga alatt rejti a 6.0 literes V12-es aggregátot is, míg belül egy részletes műszerfalat és kormány-váltóbot párost figyelhetünk meg.

Bár egyelőre kupé és roadster variánsként, illetve különféle szárnyakkal is elkészült, nem valószínű, hogy a végleges megoldás minden opciót magában foglalna.