2018. május 04. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Jubileumi Dacia modell van érkezőben

Idén ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját a román márka, míg a Renault 19 esztendeje vette át a vezetést a cégben, amely egyre jobban muzsikál. Az új Dustert is nagy lendülettel vásárolják, de vajon mit és mikor mutatnak be legközelebb a románok?

1968-ban alakult meg a Dacia, amely mindig is függött a francia Renaulttól, azonban a ’90-es évekre szinte majdnem csődbe ment, így 1999-ben nagy megkönnyebbülést jelentett, hogy a franciák teljesen megvásárolták a hierarchiában alább pozícionált márkát, amely 2018-ra köszöni szépen, kiválóan van.

Épp ezért – és a jubiláló fennállás miatt is – van érkezőben a következő Dacia modell, amelyről azonban egyelőre semmit sem tudni, vagyis jól titkolóznak a fejlesztések közben is a cégnél, az eddigi történetet összefoglaló tablón is csak egy letakart négykerekű látható.

Egyes pletykák szerint talán az olyannyira tomboló crossover/SUV láz miatt a Duster egy feljebb pozícionált testvérével lehet dolgunk, természetesen magasabb árral is, ami viszont veszélyes lehet egy olyan árérzékeny vevőkörnél, mint amilyen a Daciáé.

Akárhogy is, valószínűleg az augusztusban esedékes Moszkvai Autószalonon derül fény az újdonságra, addig pedig még hátha kiszivárogtatnak valamit a dolgozók vagy a látogatók – esetleg a márkakereskedők.