2018. május 05. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az első totálkáros új BMW M5

Mindössze 400 példány készült az F90-es szériás BMW M5-ös First Edition kiadásából, ám egyet máris temethetünk, ugyanis valaki csúnyán összetörte a sportos szedán orrát és benne 600 lóerős V8-as motorját.

Ritka autók esetén jó hír egy törött példányról olvasnia azoknak, akik birtokolnak egy másikat, de annak sem lehet rossz üzlet, aki elég merész és az épekhez képest töredék áron kíván megvenni egy foglalkozást igénylő darabot.

Egy 400 darabos First Edition (első kiadású) szériában készült F90 BMW M5-öt tört össze valaki nemrég, ráadásul elég csúnyán, így az autó máris a használtpiacra került. Ahogy a HartVoorAutos oldalára felkerült képeken látszik, a Frozen Dark Red Metallic fényezésű kocsi legértékesebb része, az eleje sérült durván, amibe a 4.4 literes V8-as duplaturbós benzinmotor is bele tartozik – a légzsákok és a bal első kerék mellett.

Pedig fénykorában 600 lóerő (441 kW) mellett 750 Nm-rel volt képes csavarni akár mind a négy kereket, ami 3,4 másodperces százas sprintidőt és elektronikusan visszafogott (250 km/órás) végsebességet eredményezett.

A baleset részletei nem ismertek, ahogy a jelenlegi kilométerállás és a kívánt eladási ár sem, annyi viszont biztos, hogy legalább 137 400 eurójába fájt első tulajdonosának a tavaly év végén elérhetővé vált új M5-ös 20 collos fekete alufelnikkel, és temérdek más, egyedi kiegészítővel.