2018. május 06. 14:20   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Eladó Lewis Hamilton Mercedes-Maybach limuzinja

Eladósorba került a világbajnok Forma-1-es pilóta luxuslimuzinja. A 2015-ös, 44 ezer kilométert futott Mercedes-Maybach S600-ért elég vaskos összeget kér a kereskedés, átszámítva 37,25 millió forint az ára.

Nem mindennapi limuzint vásárolhat magának valaki, aki hajlandó kifizetni 105 ezer angol fontot (átszámítva 37,25 millió forintot) egy használt Mercedes-Maybach S600-asért.

A szóban forgó 2015-ös évjáratú autót ugyanis nem más birtokolta, mint a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton. Bár arról nem tudni, hogy ő volt-e az első tulaj, illetve ő maga vagy esetleg egy hivatásos sofőr rakta bele a 27 500 mérföldet (44 256 kilométer), de az Autotrader oldalán található hirdetés azt írja: „Ez egy komolyan egzotikus autó, hisz az alap S-osztály is az egyik leginkább hencegő modell, amit a Mercedes gyárt, ez a Maybach kiadás pedig még felszereltebb, kombinálva a maximális komfortot a legújabb technológiával.” – írja az oldal főszerkesztője, Erin Baker.

Ez az autó ráadásul kora legnagyobb felszereltségét kapta meg, így 360 fokos kamerarendszer figyel a parkolásnál, mindenhogyan állítható hátsó üléseiről teljes szórakoztató arzenál érhető el, de a Burmester hangrendszer, az éjjellátó mód, a head-up kijelző, az alcantara bevonat és a panoráma tető sem filléres tétel az extralistán.

„A Mercedes csapat F1-es vezetőjeként valamint négyszeres világbajnokként nem csoda, hogy Lewis (Hamilton) a legjobbak közt is a legjobbat akarta, így a Mercedesnek valami olyannal kellett előállnia neki, amely elég különleges, hogy lecserélje ezt a modellt. Talán egy új Mercedes-AMG Project One hiperautó” – zárta mondandóját a szerkesztő.

Talán nem is tévedett ezzel nagyot, ugyanis a világ egyik legdurvább autójának ígérkező Project One-ban valódi F1-es hajtáslánc fog dolgozni, így szinte adott, hogy a brit szupertehetség birtokba vegyen egyet, ha elérhető lesz.