2018. május 11. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A legdurvább Jaguar a legdurvább Dodge ellen – videó

Komoly csatát vívott egymás ellen az izomautók királyának is nevezett Dodge Challenger SRT Demon és a Jaguar F-Type SVR, melyek bár nem tartoznak egy kategóriába, láttunk már csodát korábban. Vajon a Jaguar is képes megszégyeníteni a Demont?

Bár a Jaguar F-Type SVR 5.0 literes feltöltős V8-as motorja 575 lóerő és 710 Nm csúcsnyomaték leadására képes, 3,5 másodperces százas sprintje és 314 km/órás végsebessége nem feltétlen jelent automatikus győzelmet egy komolyabb gyorsulási versenyen.

Pláne, ha olyan ellenféllel találkozik, mint a Dodge Challenger SRT Demon. Az izomautók egyik legkomolyabb képviselőjének szíve egy 840 lóerős, 1042 Nm-t kifacsaró 6.2 literes kompresszoros V8-as egység, amely szinte minden tekintetben túlszárnyalja a rivális vadmacska aggregátját: ha a körülmények adottak, akár 3 másodpercnél rövidebb idő alatt is képes százra katapultálni, és 225 km/órás célsebesség mellett 9,65 másodperc alatt letudni a negyedmérföldes (402m) távot. De tökéletes körülmények sosincsenek, így pedig a Jaguar is kapott némi esélyt.

Hogy mennyire élt vele, arról a következő videó tanúskodik: