2018. május 21. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A nap képe: egy kőkemény Hummer H1

Az eredetileg katonai célokra fejlesztett Humvee a civil használatban kényelmetlennek bizonyult és a motorja sem volt éppen potens, mégis egészen 2006-ig gyártásban maradt. A Mil-Spec Automotive most a típus erősségeire fókuszálva és a gyengeségeit felszámolva egy kiváló restomod modellt épített belőle, amelyet mi is szívesen a garázsunkba állítanánk.

A Mil-Spec Hummer H1-ese teljes külső és belső átépítésen ment keresztül, motorjának teljesítménye pedig csaknem a kétszeresése ugrott. A szakemberek megtartották a H1-es kemény, durva megjelenését, sőt, még rá is dobtak egy lapáttal. A képeken szereplő első, Launch Edition egy rongytetős pickup verzió, speciális, rücskös szürke festéssel és alacsony fényű fekete kiegészítőkkel. Nagyon ütősen néz ki. A hatást pedig az első lökhárítórács, a bukókeret, valamint a szegecselt ajtók és kerékjárati ívek fokozzák. A szélvédőkeretre szúrófényeket, a frontrészre pedig csörlőt is felerősítettek.

Az utastér is átalakult és jóval kényelmesebb lett. Kéttónusú, fekete és szürke bőrkárpitozás került az autóba; a sofőr új bőr volánt forgathat és egyedi műszereket olvashat le.

A Mil-Spec H1 legizgalmasabb része mégis az erőforrás. A blokk egy épített, 6,6 literes V8-as Duramax turbódízel, amely 500 lóerős teljesítményre és 1355 Nm-es nyomatékra képes! A Hummer a Mil-Spec által kifejlesztett felfüggesztésen és egyedi felnikre húzott sárgumikon gördül, amelyek aszfalton és offroad körülmények között egyaránt jelentősen jobb menetkényelmet adnak.

Azok, akik hazavinnének egy restomod Hummert, ötféle karosszéria közül választhatnak, akár kétajtós keménytetős, hosszú platós verziót is.