2018. május 25. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Batman komornyikjának autója

Árverésre bocsátanak egy 1983-as Rolls-Royce Silver Spirit luxuslimuzint, melyet nem más, mint Sir Michael Caine, angol színész rendelt magának és több éven keresztül használt. Az autó a mai napig kiváló állapotnak örvend, köszönhetően folyamatos ápolásának.

A ritkaságok között is ritkának számító Rolls-Royce limuzin kerül árverésre a Bonhams amerikai árverésén június 3-án.

Az autót nem más rendelte magának, mint Sir Michel Caine, angol színész, akinek 1983. augusztus 30-án adta át a Beverly Hills Rolls-Royce kereskedés a kék négykerekűt. Jó néhány év használat után egy másik dél-kaliforniai milliomoshoz került, ahonnan 2006-ban harmadik tulajdonosához, Pennsylvaniába gurult át. Jelenleg, mindössze 23 ezer futott mérfölddel (37 ezer kilométerrel), New Yorkban várja új gazdáját.

Természetesen minden eddigi szervizszámlát és dokumentumot megőriztek a tulajdonosok, így hiánytalan állapotban, Óceánkék és Mélykék kéttónusú fényezéssel kerül új otthonába. A színész ráadásul a belső teret is a külsővel harmonizáló kombinációval, világoskék bőrözéssel kérte, olyan extrákkal kiegészítve, mint a lehajtható étkezőasztalkák, a báránygyapjú szőnyegek, faberakások, elektromos napfénytető vagy az automatikus állítású hátsó felfüggesztés. A négy tárcsafék az autó orrában dolgozó 6,75 literes V8-as egység 237 lóereje és a hatalmas öntömeg miatt vált szükségessé.

A kék Silver Spirit limuzin értékét nehéz megbecsülni, de nem kizárt, hogy százmillió forint feletti összeget is megadnak majd érte.