2018. június 01. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Bugatti, amit megengedhetünk magunknak

A Bugatti és a Lego ma bemutatta az 1500 lóerős hiperautó Lego építőkockákból összeépíthető változatát. A Lego Technic Bugatti Chiron autentikus és egyedi építési élményt kínál az autókedvelők és a Lego rajongók minden korosztályának.

Az 1:8 méretarányú Lego Technic Bugatti Chiron replika – amely méretét tekintve több mint 14 cm magas, 56 cm hosszú és 25 cm széles, és 3599 darabból áll – bonyolult részletekkel és lebilincselő vonásokkal van tele. Ezek közé tartozik az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, a kidolgozott pilótafülke mozgatható pedálos sebességváltóval, és a részletgazdag W16 motor mozgó dugattyúkkal.

Az ajtókat kitárva felfedezhetjük, hogy a pilótafülke többet is tartogat magában, mint azt első látásra gondolnánk, hiszen itt található a nyolcfokozatú pedálos sebességváltó és az ikonikus Bugatti emblémával ellátott kormánykerék.

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, gondosan elrejtve a motorháztető alatt, amely segítségével a lego.com/technic oldalon különleges tartalmakhoz lehet hozzáférni. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot, amellyel a hátsó légterelő mozgatható,  a maximális sebesség elérésének érdekében. A motorháztető alatt diszkréten megbújva található egy valódi Buggati Chiron részlet: egy elegáns Bugatti táska.

A Bugatti szellemiségéhez híven ez a modell is tükrözi a gyártó védjegyét képező klasszikus kéttónusú kékes színvilágot, valamint egy matrica szett is rendelkezésre áll, amellyel az apró részletek is kidolgozhatók és az építmény teljesen hitelessé válhat.

Az utolsó, művészi vonást a készletet rejtő exkluzív doboz jelenti, amely tartalmaz egy stílusos gyűjtői útmutatót, átlátható építési instrukciókkal. A rajongók emellett egy kilenc részes, a Lego és a Bugatti szakértői által készített podcast segítségével merülhetnek el a tervezés mögötti kreatív munkafolyamatokban.

Az 1:8 méretarányú Lego Technic Bugatti Chiron június 1-jétől, kizárólag a Lego store-okban és a shop.lego.com oldalon kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől érhető el széles körben. Ajánlott fogyasztói ára 126 990 forint.