2018. június 19. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

Hivatalos képeken az új Suzuki Jimny

A Suzuki ma közzétett néhány fotót és némi információt a friss Jimny terepjáróról, amely megőrízte hagyományos felépítését, de karakteresebb megjelenésű lett és immár egy új 1,5 literes benzinmotor hajtja.

A sokak által kedvelt Suzuki Jimnyből a mai napig 2,8 millió darabot értékesítettek; a japán márka apró terepesének igen széles a rajongótábora. Ezen nincs is mit csodálkozni, a létraalvázas, kapcsolható összkerékhajtású, felező áttétellel is ellátott könnyű és rövid tengelytávú terepjáró ott is boldogul, ahol sokkal komolyabb kocsik is elakadnak.

Az új Jimny megtartotta a közel negyven éve futó elődök architektúráját, azaz elöl hosszában beépített motor és kapcsolható négykerék-hajtás jellemzi, felező áttétellel. A Jimny az európai piacokon egy 1,5 literes benzinmotorral kerül forgalomba, amiről egyelőre nem árultak el részleteket.

Újdonság, hogy a Jimny egy és kétszínű fényezéssel is megvásárolható lesz, beltere pedig az Ignisére hajaz és üdítően stílusos. A sofőr kerek műszerekre tekint, középen 7 colos érintőképernyő kapott helyet, komoly változásként pedig a négykerék-hajtási rendszer immár kapcsolókkal vezérelhető.

Az új Jimnyről hivatalosan majd július 5-én rántják le a leplet, akkor mindent megtudhatunk róla.