2018. június 22. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Suzuki Jimny kabrió

Egyelőre még a sima Jimny sem jelent meg, X-Tomi máris vászontetővel vizionálja az apró terepjáró legújabb generációját. Habár nem lenne rossz ötlet, jó kérdés, vajon meglépi-e ismét a Suzuki a kabrió Jimny ötletét. A virtuális designer munkája talán segít a döntésben.

Az idei év egyik legérdekesebb autójának ígérkezik a Suzuki Jimny névre keresztelt kisterepjárója, melyet július 5-én mutat be a nagyközönségnek a gyártó mindenféle részletes műszaki adattal együtt.

Talán ekkor derül ki az is, hogy tervez-e a modellből nyitható tetejű variánst a cég. Addig is vágyakozva tekinthetünk X-Tomi elképzelésére, amely olyan valósághű lett, akár egy hivatalos belső fotó, amelyet egy pimasz újságíró kicsempészett a nagyvilág számára.

Ez azonban sajnos csak egy renderelt kép a magyar virtuális dizájnertől, hogy csurogjon a nyálunk. Szerinte egyébként az elődtől eltérően csak az egy keretet formáló „B” oszlop párosra feszülne a nyitott állapotban a csomagtartó egy részét kitöltő ponyvatető – így viszont a korábbi modell védjegyévé vált fix kis oldalablakok eltűnnek, ami fura döntés lenne a gyártó részéről.

Az előd egyébként már-már Mercedes G-osztály és Land Rover Defender féle matuzsálemi kort ért meg, ugyanis 20 évig gyártották tulajdonképp változatlan formában, ráadásul egyéb márkák modelljeként is (például Chevrolet Jimny vagy épp Mazda AZ név alatt egyaránt futott), sikerére való tekintettel is csak épp annyit frissített rajta a Suzuki, hogy beleilleszkedjen a jelen kor képébe.

Az újdonság meghajtásáról állítólag kétféle benzinmotor fog gondoskodni, melyek közül az egyik egy igazán apró, 660 köbcentis, a másik már egy kissé méretesebb, 1.5 literes aggregát, és ötfokozatú kézi kapcsolású, vagy négysebességes automataváltóval lesznek elérhetők. Az elérhető extrák között többek között a kulcsnélküli indítást, tempomatot, multifunkciós kormánykereket és digitális klímát is megtaláljuk.