2018. július 03. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Mindegyik modellsorozatát frissíti a MINI

Júliustól a brit prémiumgyártó összes benzinmotorral szerelt modellje részecskeszűrőt kap, a MINI Clubman és a MINI Countryman opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán pedig a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltó is megjelenik. Érkezik a vadonatúj Connectivity csomag és az alapfelszereltség részeként kínált automata fényszóróvezérlés is.

P90289527_highRes_mini-product-range-0

2018 nyarától a MINI modellpalettáján számos technológiai újítás fokozza tovább a vezetés élményét és a hajtáslánc hatékonyságát. Júliustól a MINI a háromajtós, az ötajtós, a Cabrio, a Clubman és a Countryman összes benzinmotorral hajtott modelljét részecskeszűrővel szereli fel, amelynek köszönhetően a modellek a jelenlegi legszigorúbb emissziós szabvány, az Euro 6d-TEMP előírásainak is maradéktalanul megfelelnek.

A MINI Clubman és a MINI Countryman dízelmotorral szerelt változatai már 2018 márciusától teljesítik az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány követelményeit, az optimalizált kipufogógáz-emisszióról ugyanis nem csupán dízel részecskeszűrő és nitrogénoxid-megkötő katalizátor, de karbamid-befecskendezéssel (AdBlue) dolgozó SCR rendszer (szelektív katalitikus redukció) is gondoskodik.

A két modellsorozat extrafelszereltségeinek portfóliója júliustól ráadásul a hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic automataváltóval bővül. A navigációs rendszerrel felszerelt modellek esetében a váltóvezérlő elektronika a navigációs rendszerrel is szorosan együttműködik, a technológia így a vezetés minden pillanatában az autó előtt álló útszakasz sajátosságai szerint kapcsolja az ideális sebességi fokozatot.

P90289695_highRes_mini-cooper-s-3-door

A MINI Cooper S Clubman és a MINI Cooper S Countryman modellek extrafelszereltségei közé a hétfokozatú Steptronic sport automataváltó is felkerül, amely még gyorsabb sebességváltásokat garantál. A technológiát kormány mögötti váltófülekkel egészíti ki a gyártó.

2018 júliusától a MINI Clubman modellhez a vadonatúj Connectivity Csomag is elérhetővé válik, amely a szórakoztatás és az intelligens járműkapcsolat lehető legmagasabb szintjét váltja valóra. A csomag prémium minőségű navigációs és kommunikációs funkciókkal, varázslatos hangzással, kivételes vezérlési komforttal és átfogó funkcionalitással érkezik, akár 8,8” átmérőjű érintőképernyővel dolgozó Connected Navigation Plus kiegészítőkkel. A Connectivity Csomag része továbbá a MINI Connected XL és a vezeték nélküli okostelefon-töltés is.

A DAB tuner a kivételes hangminőségű digitális rádióállomások fogadását is lehetővé teszi, a tökéletes hangzásról pedig a Harman Kardon audiorendszer gondoskodik – tizenkét hangszóróval, nyolccsatornás digitális erősítővel és 360 watt maximális teljesítménnyel. 2018 nyarától a MINI Clubman és a MINI Countryman alapfelszereltsége automata fényszóróvezérléssel is kiegészül.