2018. július 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Egy művészi szintre emelt Porsche 911 Turbo S

A zuffenhauseni modellek patinás és elismert nemesítője, a Techart még a modellváltás előtt kiad egy mindenre kiterjedő tuningcsomagot a 911 Turbo S modellhez. Az exkluzív GTsport 1 of 30 elnevezésű csomagból összesen 30 darabot készítenek, így aki a Techart csúcstermékére vágyik, igyekeznie kell.

A Porsche 911 Turbo S (991.2) Techart kiegészítői egytől-egyik gyönyörűek és funkcionálisak. Apróságok, de mégis megváltoztatják az összképet. A szélcsatornában tökéletesített és szénszálas műanyagból sütött elemek optimalizálják a karosszéria aerodinamikai paramétereit. Az első toldat, a küszöbspoilerek, a hátsó diffúzor rátét és légterelő javítják a felhajtóerő és leszorítóerő közötti egyensúlyt. Az első és oldalsó légbeömlők, valamint a hátsó léggyűjtő révén a motor nagyobb mennyiségű hideg levegőhöz juthat, így nő a teljesítménye. Az ügyfelek az összes kiegészítőt kérhetik nyers formában, vagy matt illetve magas fényű lakkozással is.

Természetesen a motor teljesítményét is feltornásszák. Az alap szoftveres beavatkozás 580-ról 640 lóerőre emeli a teljesítményt, és 750-ről 880 Nm-re növeli a forgatónyomatékot. Mindez a menetteljesítményeken is meglátszik: a Turbo S 2,9 helyett 2,7 másodperc alatt katapultál százra és 338 km/órás végsebességet ér el (gyári 330 km/óra). A boxermotor az új, csappantyús titánium sport kipufogórendszernek köszönhetően a hangját is jobban kieresztheti, ami ugyancsak lelkesítőleg hat a pilótára.

A GT sport 1 of 30 csomagban mindemellett ültetőrugók is benne vannak, amelyek 3 centiméterrel engedik közelebb az autót a földhöz. Ez nemcsak az irányíthatóságot javítja, hanem a külalaknak is jót tesz – a 911 Turbo S még ütősebben mutat. A külső módosítások sorát az új kerékszett zárja. A Techart saját gyártású, kovácsolt Formula IV Race Bi-Color felnijei 20 colos méretben kerülnek fel a 911 Turbo S-re és rendkívül jó tapadású Michelin Pilot Super Sport gumikat viselnek 245/35 és 305/30 méretezéssel.

Az exluzív csomagban utastér kiegészítők is benne foglaltatnak, ám ezen a ponton az ügyfélre van bízva, hogyan kívánják a berendezést módosítani. A Type 7-es Techart sportkormány mindenképpen a csomag része. Ez egy ergonomikus kialakítású, 36 centiméter átmérőjű volán, perforált bőr bevonattal és lakkozott vagy karbon díszítéssel. Színes betétek elhelyezésére is lehetőség van. A GTsport 1 of 30 feliratú egyedi bőrbetétes szőnyegek a hab a tortán.

A Techart GTsport 1 of 30 csomag ajánlott fogyasztói ára bruttó 29 991 euró, ami a Turbo S 205 ezer eurós alapárát tekintetbe véve nem is olyan vészes.