2018. július 07. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Az orra elől lopják el a katonai tisztviselő Audiját – videó

Akár egy filmben: fényes nappal tulajdonítja el valaki egy izraeli katonai tisztviselő Audi Q7-esét egy európai nagyvárosban, melyet még testőrei is védtek. Az incidens komoly következményekkel járhat.

Egy izraeli katonai tisztviselő elsőgenerációs Audi Q7-esét lopták el fényes nappal úgy, hogy az gyakorlatilag az SUV mellett tartózkodott két testőr is.

Az esetet a bizalmas információk miatt meg nem nevezett európai nagyváros egy hoteljának kamerája rögzítette, s bár az autó az Audi segítségével hamar mozgásképtelenné vált és meglett, elég kínos, hogy a benne hagyott laptop, pénztárca és két egyenruha eltűnt – előbbin ugyanis bizalmas információkat is tároltak. Ezt tovább tetézi, hogy a hivatalos protokoll szerint tilos efféle tárgyakat járművekben (valamint otthon őrizetlenül) hagyni, épp az ilyen esetek miatt.

Arról nem tudni, hogy csak egyszerűen benne hagyták a kulcsot vagy a tolvajnak spéci eszközei voltak-e, mindenesetre gyakorlatilag úgy szállt be, mintha a saját autójával szeretne elindulni, miközben társa elterelte a két őr figyelmét, majd mire észbe kaptak, ő is odébb tudott állni.

Az ügyben nyomozás indult, melynek végén könnyen lehet, hogy a tisztviselő és testőrei állás nélkül maradnak.