2018. július 07. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Eladó egy újabb James Bond ereklye

A 2014-es Spectre filmben a téli tájon egy autós üldözés jelenetében játszott szerepet a Land Rover speciálisan felkészített Defender SVX modellje, melyet hamarosan árverésre bocsátanak, s a várható végösszeg elég magasnak ígérkezik.

Nem csak filmsztár, de még kellően laza is az alábbi, 2014-es Land Rover Defender SVX, melyet a soron következő Bonhams: The Goodwood Festival of Speed árverésén keres új tulajdonost.

A szóban forgó példányt kilenc társával együtt készítette fel a Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) csapata a Bowler Motorsporttal karöltve, hogy a megfelelő jelenetben bevethessék őket. A Santorini Fekete fényezésben ragyogó terepjáró igazi, mindenes abroncsokat kapott fekete felniken, míg a megfelelő úttartásért a Bilstein gátlók felelnek. A biztonságérzetet a Recaro versenyülések és a bukókeret növeli, míg elakadás esetén az elektromos csörlő segít.

A kinézet mellett azonban a motorerő is nagy hangsúlyt kapott, így 120 lóerő helyett 185 paripa áll a vezető rendelkezésére 499 Nm csúcsnyomaték mellett. A legtöbb Defenderrel ellentétben az alábbi példány ráadásul megtartotta mechanikus kézifékét is.

Az eladásra kínált fekete SVX a forgatáson szerzett horzsolásokat is magán viseli. Ilyenek például a motorháztetőn található karcolások, amiket például egy kaszkadőr csinált. Az egyediség érzetét tovább növeli a hivatalos kulcstartó és az autó státuszát jelölő emblémák – amik közé tartozik a különleges „OO07 SVX” rendszám.

Az utcán is használható terepjáró várható vételára 290 és 330 ezer dollár (80 – 91 millió forint) közé esik.