2018. július 08. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

9,9 millió forintért kelt el egy 15 éves Audi RS6 – videóval

Nem akármilyen RS6-osról van szó, ugyanis a mindössze 30 ezer kilométert futott négykarikás szedánt az MTM vette korábban kezelésbe, így a teljesítmény növekedése mellett még mérgesebben is néz ki.

Nem sok családi autó létezett a 2000-es évek elején 450 lóerő körüli teljesítménnyel, de az Audi RS6-os modellje közéjük tartozott. A vicc az, hogy voltak, akiknek még ez a szám is kevésnek bizonyult, amiből jó hasznot húztak a különböző tuningcégek, mint amilyen az MTM.

A tuner egy chiptuning segítségével a 4.2 literes duplaturbós V8-as aggregát 450 lóerejéből és 560 Nm-es csúcsnyomatékából 500 paripát, illetve 690 Newtont csikart ki, amihez még hozzá jönnek a módosított turbófeltöltők, valamint a teljesen átalakított kipufogórendszer. Hogy mennyi a vége, azt nehéz megmondani, de a 250 km/órás limitált végsebesség helyett 300-ig is képes gyorsítani, illetve a 4,7 másodperces százas sprintidő 4,5 alá csökkent – 200 km/óráig már több mint másfél másodpercet javult a szedán sprintelése.

A megfelelő kiállásért a KW V3 állítható futóműve felel a 19 collos fegyveracél-fekete kéttónusú felnik mellett. A többi elem gyárinak tűnik, így a gyári alaphoz képest nagyobb lökhárítók, küszöbök és kerékívek is. A 380 mm-es, lyuggatott első féktárcsák már messziről jelzik, hogy félelmetes dolgok rejtőznek a géptető alatt.

A belső teret világosszürke bőr és fekete plüss kombinációja teszi izgalmasabbá a szénszálas betétek mellett. A memóriás elektromos első ülések mellett olyan extrákkal is találkozhatunk, mint a tetőablak, a beépített kapunyitó, a tempomat, a kétzónás klíma, a négy fűthető ülés, illetve a gyári, CD-s és kazettás rádió. Mivel a szóban forgó 2003-as C4 RS6 modell csupán 19 ezer mérföldet (30,500 kilométert) futott, állapota újszerű kívül-belül és eddig Kalifornia államban volt bejegyezve – az új tulaj kilétéről nem tudni, de szerencsés és gazdag ember, ha ki tudott fizetni 36 ezer dollárt, vagyis jelenlegi árfolyamon 9,9 millió forintot ezért a négykarikás ereklyéért.