2018. július 09. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A nap képe: Az egy ütéssel nyert BMW i8 Roadster

A BMW már negyedik alkalommal ajánlotta fel egy adott modelljét a nevével fémjelzett golfversenyen annak, aki képes egy ütéssel betalálni a verseny bármely állomásán a lyukba. Egy 23 éves brit sportolónak sikerült, és így egy bronz i8-assal gurult haza.

A 23 éves brit Aaron Rai számára valószínűleg többet ér egy egyszerű serlegnél az a BMW i8 Roadster, melyet egy ütéssel sikerült megnyernie a BMW International Open golfkupáján.

A verseny második menetében, a 16. pályán sikerült a sportolónak a slusszkulcsot érő ütést véghez vinnie, így már negyedszerre ment haza valaki egy vadonatúj bajor négykerekűvel a verseny során.

Az eddigi három felajánlott modell mindegyike gazdára talált a korábbi években, így nyert 2012-ben Anderw Marshall egy 640i Gran Coupe példányt, míg 2014-ben James Heath egy i8 Coupét vihetett haza, legutóbb pedig Richie Ramsay gurult el egy M760Li xDrive modellel.

A vadonatúj i8 Roadster első példányainak leszállítását idén műjusban kezdte a cég. Az autó meghajtásáról keménytetős társáéval megegyező hajtáslánc gondoskodik, vagyis egy 1.5 literes turbófeltöltős háromhengeres benzinmotor társul egy elektromotorhoz, hogy a 374 lóerős összteljesítménnyel 4,6 másodperc alatt legyen képes álló helyzetből 100 km/órára gyorsítani, csúcssebessége pedig elérje a 250 km/órát.